Grondwerken Ceulemans / Loonwerken - land -en tuinbouwwerken

Welkom op de website van Ceulemans Loonwerken NV. Sinds 1996 een vaste waarde in de landbouwwerken, tuinbouwwerken, grondwerken en de aanleg van paardenpistes.

Historie

De historie gaat terug tot 1989, het jaar waarin de eerste Fendt tractor en een graafkraan Kubota werden aangekocht. Dit lauter alléén voor eigen gebruik binnen het tuinbouwbedrijf en veeteeltbedrijf. Hier kwam echter verandering in door op sporadische tijdstippen met het kraantje bij een collega-tuinder een gracht te kuisen of links of rechts eens een oprit uit te graven.

In 1994 werd de eerste mini-graver ingeruild voor twee nieuwe mini-gravers, een Kubota kx101 en een kx151. Ook kwamen er op dat moment enkele Fendt tractoren en kipwagens bij. In 1996 werd er besloten de landbouwwerken, tuinbouwwerken en grondwerken in een nieuwe vennootschap onder te brengen.

Ceulemans Loonwerken nv werd boven het doopfond gehouden. Vanaf dat moment werden dan ook alle remmen los gegooid om jaarlijks een stukje te groeien tot het bedrijf dat we nu zijn. De dagelijkse leiding wordt nog steeds verzorgd door Ceulemans Paul en Ceuterick Bart. Ook de opvolging is verzekerd met Ceulemans Olivier en Ceulemans Laurens.

In 2011 wordt het nieuwe industrieterrein in gebruik genomen. Deze site zal volledig fungeren als een TOP, veelal voor de grondverwerking van de eigen uitgevoerde werken. Op de site zal de grond gezeefd worden zodat alle onzuiverheden verwijderd zijn. Ook wordt er de teelaarde verrijkt met compost om zo het allerbeste product te kunnen afleveren bij de klant.

Ceulemans vandaag

Ondertussen zijn we met een ploeg zéér ijverige werknemers die vakmanschap hoog in het vaandel dragen. We gaan daarmee ook geen uitdaging uit de weg aangezien we ook voldoende machines, van klein tot groot, ter onze beschikking hebben.

Met onze link naar de paardensport is Ceulemans Loonwerken nv zich ook verder gaan specialiseren in de aanleg van paardenpistes, dit vanaf een braak stuk grond tot de volledig aanleg van de piste met drainage, stabilisatie van de ondergrond, leveren en plaatsen van kwartszand, al dan niet vermengd met geopad, afboording van de bak en plaatsen van een houten omheining.

Verder wensen wij u veel plezier met het bezoeken van onze site.